AŞİYAN MÜZESİ (11. SINIFLAR)

Okulumuzda  17 Aralık Perşembe günü düzenlemiş olduğumuz Tevfik Fikret Aşiyan Müze evi gezisi 11. sınıflar ile gerçekleştirilmiştir. Türk edebiyatında Servetifünun dönemine özellikle şiirleriyle damgasını vurmuş usta şairimiz Tevfik Fikret’in kendi çizimleriyle yapılmış olan ve Farsça kuş yuvası manasına gelen Aşiyan , Fikret’in ölümünden sonra dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in girişimleriyle müze eve dönüştürülmüştür. 70 yıldır hizmet vermekte olan müze ev ayrıca tüm Servetifünun dönemi sanatçılarına ait bilgiler, eşyalar içermekte olup bu bakımdan tüm edebi dönemin müzesi olarak hizmet vermektedir. 11. sınıf edebiyat müfredatında Servetifünun dönemi önemli yer kaplamakta olduğu için bu basamak öğrencileri ile düzenlemiş olduğumuz gezi, öğrencilerin bu dönemi, dönem yaşantılarını ve sanatçılarını tanımaları bakımından çok verimli olmuştur.