• BURS ŞARTNAMESİ

1. Sınav sonucunda burs kazanabilmek için “GENEL BAŞARI BARAJI” nı aşmış olmak zorunludur.  Genel başarı barajını aşmak için tüm sınıflar düzeyinde soruların % 50’sini doğru cevaplamak gerekmektedir.

2. Sınavın sonuçlarına göre her sınıf düzeyinde başarılı öğrencilere % 100 ile % 10 arasında değişen oranlarda eğitim bursu sağlanacaktır.

3. Genel başarı barajını aşan her öğrenciye ilan edilen eğitim ücreti üzerinden  % 10 burs uygulanacaktır.

4. Ayrıca her sınıf düzeyinde;

1 öğrenciye  % 100

2 öğrenciye  % 75

4 öğrenciye  % 50

8 öğrenciye  % 25

olmak üzere, toplamda 60 öğrenciye eğitim bursu sağlanacaktır.

5. Burs kazanan öğrenciler her sınıf düzeyinde en yüksek puandan başlanıp sıralanarak belirlenecektir.

Ancak, her sınıf düzeyinde burs kazanabilmek için önkoşul olarak;

% 100 burs için, soruların  % 90’ının

%   75 burs için, soruların  % 80’inin

%   50 burs için, soruların  % 70’inin

%   25 burs için, soruların  % 60’ının

doğru cevaplanması gerekmektedir.

6. Burs kazanan öğrenciler belirlenirken doğru cevap sayılarının eşit olması durumunda; Matematik doğrusu fazla olana, o da eşitse

Türkçe doğrusu fazla olana,

onun da eşit olması halinde yaşı küçük olana,

onun da eşitliği durumunda kız öğrencilere

öncelik tanınır.

7. Burs kazanan öğrencilerin bursluluk hakları 10 Şubat 2017 günü saat 17.00’ye kadar

okulumuza kayıt yaptırmaları durumunda geçerlidir.

8. Burs kazanan öğrenci bu hakkını kullanmaz ise, burs hakkı, sıralaması ondan sonra gelen öğrenciye geçmeyecektir.

9. Burs oranları boş kontenjanlarla sınırlıdır.