Fen-Matematik Kulübü öğrencileri fen ve matematik alanındaki gelişmeleri takip eder ve okul toplumuna duyurur. Fen ve matematiğin günlük hayattaki kullanım alanlarını tespit eder . Bilimsel ve matematiksel kavramları, yayınları ve konuları, araştırır, pano ya da broşür yoluyla sergiler. Kulüp öğrencileri, pi günü, bilim şenliği ve sosyal sorumluluk projesinde fiilen görev alır. Yapılan bütün çalışmalar okul panosunda sergilenir.

Ayrıca bilimsel çalışmalara temel oluşturacak  deneyler tasarlanıp bilim şenliğinde sergilenir.Bu deneyler kapsamında üretilen ürünler de sosyal sorumluluk projesine destek olarak bağışlanır.

Böylelikle öğrencilerin çok yönlü gelişimesi ve kapsamlı bilinçlenmesi sağlanır.