KARTAL BELEDİYESİ TELLİ TURNA RESİM SERGİMİZ

Özel Kıraç Eğitim Kurumları ve Kartal Belediyesi Çevre Müdürlüğü iş birliği ile "Telli Turna Ne Olur Yok Olma!" konulu resim sergisi gerçekleştirdi. Sergiye ilgi yoğun olurken, belediye protokolü de katılım gösterdi.

Kartal Belediyesi Çevre Müdürlüğü’nün Özel Kıraç Eğitim Kurumları iş birliği ile düzenlediği "Telli Turnam Ne Olur Yok Olma!" sergisi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sergi, Kartal Belediyesi ana binasında sanatseverlere sunuldu. Düzenlenen etkinliğe halktan katılım yüksek olurken, Kartal Belediyesi üst düzey yöneticileri de katılım gösterdi. Etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Gülcemal Fidan, Feyyaz Kaynak, Kartal Belediyesi Çevre Müdürü Dilek Kars ve Kartal Belediye Grup Başkan vekili ve meclis üyesi Taner Özdemir ile okul müdürleri, öğrencileri, öğretmenleri, belediye personelleri katılım gösterdi. Nesli tükenmekte olan turna kuşunu ele alan sergide, öğrencilerin bir yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalar sergilendi. İnsanların çevreye daha duyarlı olmaları için öğrenciler, nesli tükenmekte olan turna kuşunu sanatsal çalışmalarla anlatarak diğer nesli tükenmekte olan hayvanlara da dikkat çektiler. Yaptıkları çalışmaların başında bekleyerek eserleri ve turna kuşu hakkında bilgi veren çocuklar, farkındalık oluşturarak topluma örnek oldu. Geleceğe daha sağlıklı bir toplum bırakmak adına sergiledikleri eserleri tek tek inceleyen Öz ise öğrencilere çalışmaları çok beğendiğini vurgulayarak teşekkür etti. Türlerimizi koruyalım kapsamında yapılan sergide, turna konusunu farklı şekillerle işleyen çocuklar Başkan Öz’ün ilgisinden mutlu oldular.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çocukların farkındalık yaratma açısından güzel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Öz, “Öğrenciler nesli tükenmekte olan turnalara sahip çıkmıştır. Onunla ilgili olarak sergi düzenlediler. Çok güzel ve başarılı çalışmalar olmuş. Farkındalık yaratma açısından gayet güzel çalışmalar olarak değerlendiriyorum” diye belirtti.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, çocukların çevreyle ilgili çalışmalarda bulunmasına değinerek şunları söyledi: “Doğanın, çevrenin korunması çok önemli. Bu bilgiyi çocuklara aşılamak gerekiyor. Bunun da bir yolu sanat ile kültürü bir araya getirmektir. Telli turnanın Anadolu’daki serüveninin yok olmaya yüz tutması da bir gerçektir. Bunları çocuklara hem resim hem dönüşüm hem de kültürle aktardığımız zaman gelecek için sağlıklı toplum oluşacağına inanıyoruz. Bu bağlamda benzeri ve farklı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarda geleceğimizin sahibi olan çocukların daha duyarlı olması gerekir. Çocuklarımızın sergiye çok yoğun ilgisi oldu. Bununla birlikte çocuklarımız çevre konusunda çok duyarlı. Bu duyarlılığın her kesime sirayet etmesini diliyorum. Her kesimin ve herkesin çevre ile ilgili çok duyarlı olması gerekiyor. Kartal Belediyesi olarak çok sayıda proje gerçekleştiriyoruz. Son altı ayda üç tane ödül aldık. Aldığımız ödüller ise geri dönüşüm üzerine ve toplum bilinçlendirmesine yönelik.  Bu projelerden "7’den 70’e Atık Getir Kitap Götür", "Kırmızı Solucan Gübresi" ödül alan projelerimiz arasında. Bu yüzden Kartal Belediyesi olarak çevre ile yapılan etkinlikleri çok önemsiyoruz.” dedi.

Özel Kıraç Eğitim Kurumları Müdürü Sibel Günar, çocuklara çevreye duyarlı olmalarını aşıladıklarına dikkat çekti. Günar, “Biz çocuklarına çevre bilincini aşılamak için böyle güzel bir projeye imza attık. Senelerdir de bu çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. Bu projeyle de nesli tükenmekte olan türleri koruma altına almak ve onlara karşı duyarlı olmak bilincini çocuklara öğretiyoruz. Kartal Belediyesi de çevre ile ilgili çok duyarlı olduğu için sergimizi burada açmak istediğimizi söylediğimizde bizi reddetmediler. Bu iş birliği sonucunda projemizi daha geniş kitlelere sunma imkanı bulduk." dedi.

Etkinlikleri sürdüreceğiz

Kartal Belediyesi Çevre Müdürü Dilek Kars ise çevreye duyarlı olmak ile ilgili olarak daha fazla çalışma yapacaklarını kaydetti. Kars, “Çevre müdürlüğü olarak böyle etkinlikleri devam ettireceğimizi öncelikli olarak söylemek istiyorum.  Özel Kıraç Eğitim Kurumları gibi birçok farklı okulla da çalışmalar yürüteceğiz. Nesli tükenmekte olan canlılara dikkat çekmek adına yapılan bu proje Kartal’da ilktir ama devamı gelecektir. Burada telli turna örneğini ele aldık. Çocuklar çok güzel işlemişler.” diye belirti.

Çalışmalar başarılı

Kartal Belediye Grup Başkan vekili ve Meclis üyesi Taner Özdemir ise çocukların yapmış oldukları çalışmaları başarılı olarak değerlendirdi. Özdemir, “Tabi sonuç itibariyle hem doğayı ilgilendirdiği ve özel bir kuş türünü ele aldığı için çok önemli. Yaptıkları çalışmalar ise bence büyük başarıdır. Biliyorsunuz turna kuşu Türk Edebiyatı’nda da çok önemli bir yere sahip. Çocukların böyle bir kuş türünü sergi teması olarak seçmesi bile gurur kaynağıdır” şeklinde yorumladı.

Kartal Belediyesi Web Sitesinden

25-29 Mayıs 2015