Amacımız, zevkli oyunlar ve zihinsel aktiviteler ile öğrencilerimizin matematiğe dair birikimini ve problem çözme becerisini artırmak, zihin tembelliğini ortadan kaldırarak düşünmeye sevk etmektir.

Öğrenciler, özel ve genel yeteneklerini, ilgilerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri, hobilerini geliştirmeleri, değerlerini ve üretkenliklerini ortaya koymaları böylece çevrelerini ve kendilerini daha yakından tanımaları ve daha gerçekçi benlik tasarımı geliştirmeleri amacı ile kulüp faaliyetleri içinde yer almaktadır.

Bir başka amacımız da soyut bir ders olan matematiğe öğrencinin dokunmasını ve onu sevmesini sağlamak, görüş açılarını genişletmek ve üreticiliklerini ortaya çıkarmaktır. Bu nedenle daha çok bir işçilik ve atölye ortamı oluşturulmaktadır. Öğrenciler soru ya da araçların bir kısmını kendileri bulmakta, diğer hazır olan bir kısmıyla da kendilerini geliştirici alıştırmalar yapmaktadır. Bu araçlara örnek olarak “abaküs”, “hanoi kulesi”, “tangramlar” ya da küp ve çubuk oyunları verilebilir.