Satranç dikkati arttıran, zekâyı geliştiren bir oyundur. Satranç sporu çocuklarımıza, planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, onların olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini, kişiliğini ve karakterini geliştirir, kendine güven duygusunu aşılar. Okulumuzda satranç dersleri büyük önem taşımaktadır. Kulüp çalışmalarımızda; açılış, oyun sonu, 2 ve 3 hamlelik matların kavratılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca okulumuzda geleneksel olarak sınıflar arası satranç turnuvaları da yapılmaktadır. Turnuvada başarılı olan öğrencilerimize il ve ilçe de yapılacak yarışmalarda okulumuzu temsil etme imkanı vermekteyiz.